atlantis-banner

NAJVEĆI svjetski privatni jedrenjak zaplijenjen na Gibraltaru

malnicenko 0 23.2.17Najveći svjetski privatni jedrenjak zaplijenjen je na Gibraltaru, potvrdile su u ponedjeljak Britanske prekomorske vlasti.

 

 

 

 


Vlasnik plovila “Sailing Yach A”, ruski milijarder Andrej Melničenko, navodno duguje milione eura njemačkom brodogradilištu Nobiskrug.

Visoki službenik gibraltarskog suda otkrio je da je jedrenjak zaplijenjen prošle nedjelje.

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

malnicenko 1 23.2.17

To plovilo dugačko 143, a visoko 90 metara, zaplijenjeno je na putu iz brodogradilišta u njemačkoj luci Kiel ka Španiji. Službena predaja jedrenjaka novom vlasniku bila je zakazana u naredna četiri mjeseca.

malnicenko 2 23.2.17

Jedrenjak ima više od 3700 metara kvadratnih, što je oko polovine veličine fudbalskog igrališta, a dizajnirao ga je francuski dizajner Philippe Starck. Procjenjuje se da bi koštao oko 400 miliona eura.

UKRCAJ!!! Pogledajte najnoviju ponudu agencija MonteMast Ltd., DGS, Sikimic Marine Services, Global Services i Montenegroletter. Detalje pogledajte OVDJE.

malnicenko 3 23.2.17

Melničenkov portparol je rekao kako je brod zaplijenjen zbog “tehničkog problema”, a u saopštenju za medije je ustvrdio kako su “uvjereni da će zapljena biti ukinuta u narednim danima, te da će ova nesretna epizoda biti završena”.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design