atlantis-banner

POSLUGA na jahtama bogataša: ‘Na nogama sam bila i po 25 sati, nisam stigla sjesti, ali sam upoznala Will Smitha’

jahtamilion 0 24.8.16Sarah Begbie i Bethany Silcox godinama su radile kao dio posluge na jahtama bogataša. Silcox je tako posluživala poslovne ljude i članove kraljevskih porodica, s tim da je najam jedne od jahti na kojima je radila nedeljno koštao i milion dolara.

 

 

 

 


Druženje s bogatima i slavnima, putovanja na egzotične lokacije ili napojnice od 4 hiljade eura, sve je to bio dio njihovog posla. No kako djevojke tvrde, ispod te glamurozne površine krije se i puno toga negativnog, kao na primjer rad od 18 sati dnevno, zahtjevni gosti te mjeseci provedeni daleko od kuće. Ove dvije djevojke imale su iz prve ruke priliku vidjeti kako žive bogati ljudi.

Sarah se na ovaj posao odlučila 2014. godine kada joj je dečko koji je radio na jahti Trinity rekao da njegova kompanija traži radnike. Sljedećih godinu i po dana Sarah je provela ploveći na luksuznom brodu i posjetila zemlje kao što su Tajland, Indonezija, Tajland, Malezija, Singapur.

jahtamilion 1 24.8.16

– Kuvar na brodu spremao je hranu i za goste i za članove posade, a hrana je bila na najvišem nivou. Jednom sam imala priliku isprobati japansku Kobe govedinu koja košta 11 hiljada dolara – ispričala je Sarah.

UKRCAJ!!! HITNO!!! AGENCIJE DGS I GLOBAL SHIPPING SERVICES potražuju posadu za putničke, kontejnerske brodove i Bulk Carriere. Ponudu pogledajte OVDJE.

Posao nije završavao ni nakon ponoći, jer je onda gostima morala osigurati noćne obroke, kao što su sladoled, kolači ili sendviči. Iako je kasno išla spavati, rano se budila, prenosi Jutarnji.hr

– Na nogama sam bila od 6 ujutro, pa sljedećih 16 do 18 sati s tim da bih tokom dana jedva sjela na dvije minute. Ako i toliko – tvrdi Sarah.

Prostor u kojem je spavala bio je toliko mali da se, kako je rekla, osjećala kao da je u zatvoru, to je nadoknadio pristup nekima od najnevjerojatnijih mjesta na svijetu. Dnevni troškovi bili su minimalni jer smještaj nije plaćala, a mjesečno bi zaradila do 2.210 funti.

U slobodno vrijeme živjela je gotovo kao i njeni gosti. Uživala bi u hotelima s pet zvjezdica i jela u najboljim restoranima, a sve je finansirala svojim, kako kaže, teško zarađenim novcem. U cijeloj toj priči najteže se podnosi odvojenost od porodice i prijatelja, pogotovo u vrijeme kao što su Božić i rođendani.

jahtamilion 2 24.8.16

– Gosti su po tom pitanju bili veoma obzirni prema meni. Jednom prilikom sam tako dobila Armani sat, a svi troškovi večere i torte u restoranu su bili plaćeni – prisjetila se Sarah.

Bethany je kao dio posluge na brodu radila tri godine nakon što je završila fakultet. Smatrala je da je to odlično životno iskustvo.

– Najduže sam na nogama provela 25 sati, a kopno jednom prilikom nisam dotaknula čak 40 dana. Rijetko smo imali vremena za ručak, pa bi uglavnom nešto usput pregrizli – ispričala je Bethany koja je mjesečno zarađivala više od 3.000 funti, sa svim plaćenim troškovima, povratnom kartom za kući, te sa 60 dana plaćenog godišnjeg.

– Najčudnije što sam ikad poslužila je sendvič s piletinom i čipsom – prisjetila se Bethany.

Tokom rada na jahti imala se prilike sresti s Willom Smithom, princom Albertom od Monaca te Antoniom Banderasom.

Danas radi u Londonu, a iako je puno toga pretrpjela, priznaje da se ponekad osjeća i pomalo usamljeno jer je ipak tri godine provela okružena mnoštvom ljudi.

 

 

 

 

www.portaloko.hr

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

 • Poslednje vijesti
 • Komentari
 • Bozinovski Dejan 20.04.2017 09:20
  Da li primate motormene sa iskustvom na razne brodove.Ako može odgovor ili ako je neko upoznat sa ...

  Opsirnije...

   
 • Damir 16.04.2017 18:34
  Pozdrav gosp.Dabinović Naišo sam na ovaj članak .pa evo nadam se odgovoru. Inače moj otac je plovio na ...

  Opsirnije...

   
 • danijel 14.04.2017 19:41
  Dali vam treba maritime security imam iskustva imam seaman book,vakcinu zutu groznicu.Hvala

  Opsirnije...

   
 • Capt. Jovan Vukovic 14.04.2017 06:18
  Postovana www.plovidba.me, Komentar #1 je jako neprimjeren i nije ga napisao Capt. Jovan Vukovic ...

  Opsirnije...

web design