atlantis-banner

PRIČA Vladimira Vujnovića, crnogorskog pomorca koji studira pomorski fakultet u Švedskoj

kalmar 1Vladimir Vujnović je crnogorski pomorac koji se odlučio da formira porodicu, odseli u Švedsku i tamo završi pomorski fakultet. Kakva su njegova iskustva, utisci i impresije saznajte iz intervjua koji je dao za naš portal. Govorio je najviše o razlikama između crnogorskog i švedskog školskog sistema za pomorce.

 

 

Sa kakvim ste prethodnim pomorskim iskustvom i obrazovanjem pošli u Švedsku, gdje i koliko ste plovili prije dolaska u ovu skandinavsku zemlju?

 

"Završio sam srednju pomorsku školu (nautički tehničar) u Kotoru 2001. godine i pomorski fakultet takođe u Kotoru 2005. godine. Plovio sam od 2005. do 2009. kao kadet i treći oficir na Mitsui O.S.K. Line".

 

Da li ste pokušali odmah da se zaposlite na nekoj kompaniji u Švedskoj i zašto ste se odlučili baš za Kalmar Maritime Academy?

 

"Kada sam došao u Stokholm 2009. god još uvijek sam radio za Mitsui O.S. K. Line, tako da nisam odmah tražio posao. U međuvremenu sam dao otkaz na svojoj kompaniji jer kao stranac koji čeka švedsko državljanstvo nisam smio biti toliko dugo odsutan van zemlje koliko je trajao jedan ugovor.

 

kalmar 4 2.11.14

 

Kao pomorac sa završenim pomorskim fakultetom u Crnoj Gori nisam mogao tražiti posao na brodovima koji plove pod švedskom zastavom jer nažalost naš fakultet nije priznat ovdje. Prijavio sam se u zavod za zaposljavanje gdje su uzeli moje diplome, preveli ih na švedski jezik i vrednovali tj. procijenili nivo mog obrazovanja u odnosu na nivo školovanja u Švedskoj. Papiri su poslati Pomorskoj službi koja se nalazi u Nörköping (sjöfarttransportsyrelsen- Lučka kapetanija), a oni su ih proslijedili u Kalmar Maritime Academy".

 

Zasto Kalmar, a ne Geteborg?

 

"Zato što Kalmar Maritime Academy organizuje programe i kurseve za one koji već imaju iskustva na moru. Fakultet je bolje povezan sa Stokholmom nego fakultet u Geteborgu".

 

Da li su Vam priznali neke ispite, koliko traje školovanje i kakva je razlika u pristupu teorijskoj i praktičnoj nastavi?

 

"Kao i svi stanovnici Švedske imao sam pravo od prvog dana kada sam se doselio na besplatno školovanje i pomoć u nalaženju posla. To pravo sam iskoristio tako da sam počeo sa učenjem švedskog jezika od prvog dana. U učenju jezika sam pored škole imao i veliku pomoć supruge i njene majke, tako da sam brzo stekao gimnazijski nivo poznavanja jezika. Ubrzo je uslijedio i poziv iz Kalmara i ponuda da promijenim svoju diplomu i brevete shodno švedskom sistemu".

 

U Švedskoj svi oficiri moraju imati završen fakultet?

 

"Pomorska škola i sistem u Švedskoj se razlikuje od Crne Gore i drugih zemalja u tome što na brodu niko ne može raditi kao oficir plovidbene straže (ili treći makine), ako nema završen fakultet. Ukoliko pomorac ode na brod sa samo završenom srednjom pomorskom školom, najviše može napredovati do čina Able seaman (timunjer).

 

Pomorski fakultet u Kalmaru ima 2 programa što se tiče „palubaraca“, a to su Sjökapten 3årig i Sjökapten 4-årig program (Pomorski kapetan 3 godine i Pomorski kapetan 4 godine). Razlika je u tome što trogodisnji program za kapetana mogu da upišu samo kandidati koji imaju iskustvo na moru (minimum 18 mjeseci navigacije kao timunjer) i naravno završenu srednju.

 

kalmar 1

 

Poslije završene trogodišnje škole kandidat mora skupiti minimum 36 mjeseci navigacije (u 36 mjeseci se računa ukupna navigacija, znači i navigacija koju je pomorac imao prije upisa na fakultet), kako bi dobio zvanje oficira. Škola ne pomaže studentima koji upisu trogodišnji program u nalaženju posla ili mjesta za praksu.

 

Četvorogodišnji program mogu da upišu svi koji su završili srednju školu i nemaju plovidbenog staža. Bitno je da imaju dobar prosijek iz srednje škole. Pomorski fakultet pomaže studentima koji upišu četvorogodišnje studije oko prakse, drugim riječima praksa im je već osigurana preko fakulteta".

 

Stažisti moraju proći kadeturu na tri različite vrste broda

 

"Svaki student mora raditi kadeturu najmanje 12 mjeseci i za to vrijeme mora ploviti na najmanje tri različite vrste brodova, kako bi stekao zvanje oficira. Poslije završenog pomorskog fakulteta nema više nikakvih ispita, kao što su kod nas poručnicki, ispit za ćifa, kapetanski, polaganje za tankerski brevet, brevet za rad na lng, lpg, dangerous cargo itd. Svi breveti se dobijaju za vrijeme studiranja i besplatni su kao i cijelo školovanje.

 

Meni su priznati svi ispiti koje sam učio na Pomorskom fakultetu u Kotoru kao npr. terestrička, astronomska, pravila, krcanje itd, ali morao sam ponovo polagati Švedsko pomorsko pravo i osiguranje, Radno pravo i sve kurseve koje nisam učio u Kotoru, a obavezni su u Kalmaru.

 

Vježbe se rade na loading master programu gdje se dobija zadatak da se ukrca/iskrca određeni teret u određenoj luci (isto kao i u stvarnosti kad stigne pismo na brod da se napravi plan ukrcaja). Poslije završenih vježbi i ispita dobija se odgovarajući sertifikat kao npr. Rad na tankerima za prevoz ulja ili slično.

 

Međutim, ovdje je polaganje breveta malo složenije, tako da npr. Medical care kurs traje mjesec i po dana gdje se prvih par sedmica uči teorijski dio. Poslije teorijskog dijela se rade vježbe na lutkama, kao npr. davanje prve pomoći, davanje injekcija, ušivanje itd, a po završetku vježbi sa lutkama obavezna je praksa od 32 sata u bolnici (odjeljenje ambulanta) .

 

Pomorski fakultet ima ugovor sa svim bolnicama u Švedskoj tako da student sam odlučuje u kom će gradu odraditi praksu, bitno je da bude aktivan i učestvuje u intervencijama kako bi dobio pečat i potpis od doktora".

 

Kakav je sistem polaganja ispita?

 

"Predmeti i sam odnos između studenata i profesora se dosta razlikuju u odnosu na fakultet u Kotoru. Ovdje se uče recimo 4 predmeta dva mjeseca i onda se polazu ispiti i sve tako do kraja programa. Studije koje je radila škola su pokazale da je to najbolji način za osobu da se koncentriše na gradivo.

 

Razlika u polaganju ispita je u tome što se u Kalmaru svi ispiti polažu pismeno, pored svakog pitanja stoji koliko tačan odgovor donosi bodova i zna se tačno koliko je potrebno za prolaz (60% ili 70% u zavisnosti o kom predmetu je riječ). Npr, Pomorsko pravo, kod nas se polaže usmeno i studenti moraju znati napamet definicije, a ovdje se za vrijeme polaganja ispita obavezno koristi knjiga sa zakonima. Jedno tipično pitanje bi glasilo:

 

- 18 sep M/T Zebra se nasukao između Resarö i Åkersberga u Stockholmu. Nafta se nije izlila u more. Kapetan je imao preko 1 promil alkohola u krvi i brod prilikom izlaska iz luke je imao mnogo grešaka i nedostataka. Po kojim sve tačkama se moze osuditi kapetan i kolika bi mu bila maksimalna kazna?

 

Znači, mnogo, mnogo lakše je položiti ispit ovdje, nego dolje kod nas.

 

Predmeti se sastoje od praktičnog i teorijskog dijela, ali veći akcenat se stvalja na praktični dio. Praktični dio se radi na simulatorima ili na našem školskom brodu Kalmar Nyckeln, koji je vezan pored fakulteta.

 

kalmar 3 2.11.14

 

Studentski program Pomorski kapetan se mjenja svake godine. Stalno se ide ka poboljšavanju i usavršavanju sistema obrazovanja. Plan programa se radi u dogovoru sa studentima i profesorima, tako da svako može dati svoj prijedlog".

 

Kako je opremljen fakultet i kako izgledaju vježbe?

 

"Zgrada u kojoj se nalazi pomorski fakultet nalazi se u samoj luci Kalmar. Ima tri sprata i što se tiče nautičkog odjeljenja, osim sale za predavanje, ima i 15 prostorija sa simulatorima (15 navigacijskih mostova ), prostoriju za vježbe prve pomoći, toranj gdje se nalazi originalna GMDSS oprema i druge nav opreme i ogromna sala u kojoj se održavaju otvorena predavanja (svi koji su zainteresovani su dobrodošli). Na prizemlju se još nalaze i prostorije za obuku DP operatora.

 

kalmar 2 2.11.14

 

Svi koji uče u pomorskoj školi imaju 24h pristup prostorijama za vježbe i učenje. Prvog dana, prilikom upisa dobija se kartica i lični kod kojim se mogu otvoriti sva vrata.

 

Ovako izgleda jedan tip simulator vježbi:

 

- Dvije osobe su na mostu (pilot, kopilot) i prolazi se Skagen ili ulazi u Malmö, prolazi se Engleski kanal ili ulazi u New York itd. Ne postoji slučaj da je neko pao na vježbama, nego se vježbe obnavljaju sve dok se ne usavrši navigacija.

 

Pomorski fakultet organizuje i otvorena predavanja gdje dolaze razne pomorske kompanije i drže predavanja o svojoj firmi (npr. danas dolazi u 18h kapetan koji plovi za Maersk ). Inače predavanja su jako interesantna i dobra za sklapanje novih kontakata".

 

Kakav je odnos između studenata i profesora?

 

"Odnos je mnogo drugačiji nego kao kod nas. Više izgleda kao odnos između dvoje kolega nego odnos između profesora i studenta. Profesori pomažu studentima u kontaktu sa Lučkom kapetanijom (sređivanje papira, navigacionog staža itd.) ili oko nalaženja posla".

 

Imate li slobodnog vremena?

 

"Što se tiče slobodnog vremena, svako ko studira na pomorskom fakultetu ima pristup jedrilicama koje su vezane pored fakulteta. Takođe postoje različita dešavanja koja organizuje studentski sindikat, kao npr. sportska dešavanja, noćni provodi i slično. Ko želi uveče da izađe i opusti se postoji noćni klub za pomorce koji se zove Sjösjuka ili u prevodu Morska bolest (pomorci ne plaćaju ulaz i pivo je jedno od najjeftinijih u gradu).

 

Pored studentskog sinidikata svako ko studira pomorski fakultet ima pravo da bude član švedskog pomorskog sindikata (sjöbefälsföreningen) koji se aktivno bavi u ostvarivanju prava svakog pomorca. Meni su puno pomogli do sada oko mojih papira. Ovdje su inače sindikati jaki i dobro organizovani. Članarina za sindikat se kreće otprilike oko 60 eura mjesečno, ali mnogo toga se dobije za uzvrat, npr. povoljnosti oko osiguranja, novčana nadoknada u slucaju gubitka posla i slično".

 

Koliko su Šveđani zainteresovani za plovidbu i nautiku?

 

"Interesovanje za nautiku jako opada pošto je posla u Švedskoj veoma malo za pomorce. Švedska flota se prepolovila u odnosu na prošle godine, jer se pomorske kompanije odlučuju na registrovanje brodova pod nekom drugom zastavom kako bi se izbjegli visoki porezi. Studenti koji završe pomorsku skolu uglavnom odlaze da rade u Norveršku i Dansku".

 

 

Komentari  

#21 Ivan 13-02-2014 17:11
Bravo, svaka cast. Seljanovo do Stokholma :)))
Citiraj
#22 Risto magnet 13-02-2014 21:09
Aleks,cuo sam da Svedski kapetani vole mlade pomorce :-x
Citiraj
#23 Luka iz Kavca 13-02-2014 23:46
[quote name="ALEX"]Neb ojsa, ja sam napisao da Kapetan ima 38 godina, cime sam htio reci da je mlad, upucen, itd...a izmedju ostalog znam i da je drzao neke kurseve u Svedskoj, sto govori da nije neki lokalni ribar, vec upucen u sistem...

Aleks sta vam to znaci kapetan mlad, upucen, nije lokalni ribar, pa pobogu molim vas ovo je stranica za pomorce a ne za licne oglase!!! Nemam nista protiv gej populacije ali nemojte molim vas na ovoj stranici pisati o vasim saznanjima i iskustvom sa mladim kapetanom iz Svedske. :sad: :cry: :cry:
Citiraj
#24 milos83bar 23-04-2014 17:00
Vlado i ja smo zajedno zavrsili klasu i gmdss tada u Kotoru, prvenstveno mnogo dobar momak pa i pomorac jer kada sam kasnije igrom slucaja imao kapetana na mojoj sadasnjoj firmi koji je njemu tada bio prvi palube na mitsuiju od svih kolega iz CG me pitao bas za njega! Tako da ti ovom prilikom prenosim njegove pozdrave (Capt. Ivicia Coza) ako ovo citas. A mi se nadam se vidimo jednom kada budes opet u CG :) Veliki pozdrav sa broda "Al Sheehaniya"
Citiraj
web design