atlantis-banner

KO su trenutno najveći LNG brodari na svijetu?

LNGcarrier 11.1.15  00Prema podacima specijalizovanog sajta VesselsValue svjetsku LNG flotu trenutno sačinjavaju 455 tankera ukupne vrijednosti 75 milijardi dolara, a tu je i 117 ovakvih brodova koji su u različitim fazama gradnje sa vrijednošću od 23,2 milijarde dolara.

 

 

 

 


Jedanaest najvećih svjetskih LNG brodara kontrolišu više od polovine globalne flote, a na prvom mjestu među njima i dalje je bez premca Teekay LNG Partners čiji brodovi vrijede 5,9 milijardi dolara.

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

lngflota 2 15.4.17

Zvijezda u usponu među kompanijama je bez sumnje Dynagas, koji ima veoma mladu flotu vrijednu preko 2,3 milijarde dolara, a uskoro ih očekuje i preuzimanje 5 novogradnji.

Kada je riječ o državama, Japanci i dalje imaju najviše LNG tankera, ukupno 111-vrijednosti 15,2 milijardi dolara. Za njima slijede Grci sa 75 brodova vrijednih 13,6 milijardi dolara, te Katar koji raspolaže sa 57 LNG tankera ukupne vrijednosti 9,6 milijardi dolara.

UKRCAJ!!! Agenciji Sikimić Marine Services potrebni pomorci za ukrcaj na Bulk i kontejnerske brodove. Detalje pogledajte OVDJE.

lngflota 1 15.4.17

Prema podacima VesselsValuea, u 2017. godini očekuje nas rekordan broj preuzimanja novogradnji- čak 41, dok se naredne godine očekuje lagano usporavanje sa najavljenih 19 LNG tankera koji bi trebalo ući u servis 2018.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design