atlantis-banner

HYUNDAI Merchant Marine (HMM) naručio 10 novih VLCC tankera

HMMVLCC 0 11.4.17Južnokorejski brodarski gigant Hyundai Merchant Marine (HMM) potpisao je sa brodograditeljem Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pismo namjera o gradnji pet 300.000 dwt VLCC tankera uz opciju za dodatnih pet brodova iste vrste.

 

 

 

 


“Hyundai je još prošle godine formirao komisiju koja je trebala da ispita uslove gradnje novih brodova, njihov tip i broj, trendove tržišta, te investicionu izvodljivost”, saopšteno je iz kompanije.

UKRCAJ!!! Agenciji Sikimić Marine Services potrebni pomorci za ukrcaj na Bulk i kontejnerske brodove. Detalje pogledajte OVDJE.

Prvi čovjek HMM Chang-keun Yoo na ovo je dodao: "Mi trenutno imamo 12 VLCC tankera koji predstavljaju jedan od temelja našeg stabilnog profita. Smatramo da je ove godine pravo vrijeme da obnovimo i osnažimo našu tankersku flotu, a pogotovo iz razloga što je cijena gradnje trenutno na istorijskom minimumu. Ovim programom će naša konkurentnost na srednji i dugi rok biti dodatno ojačana”.

HMMVLCC 1 11.4.17

Iz HMM-a poručuju i da u ove brodove razmatraju ugradnju LNG motora, kao i implementaciju svih najmodernijih ekoloških tehnologija i rješenja, te ističu da je ovaj ugovor prvi slučaj korišćenja sredstava koje je nakon bankrota Hanjina Vlada Južne Koreje opredijelila svojoj poljuljanoj pomorskoj privredi.

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

Inače, Južna Koreja je stavila na raspolaganje domaćoj pomorskoj privredi sredstva u iznosu od 2,28 milijardi dolara, a sa ciljem jačanja njihovih pozicija na svjetskom tržištu.

Pored VLCC-a, HMM ima namjeru da naruči i flotu manjih i srednjih kontejnerskih brodova.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design