atlantis-banner

U LUCI Kopar stigao prvi od dva najveća kontejnerska krana na Jadranu

kopar 0 8.4.17Luka Kopar preuzela je juče prvu od dvije nove Super Post- Panamax kontejnerske dizalice (SPPKS). Riječ je o kranu koji pripada vrsti najvećih na svijetu, a u slovenačku luku je pristigao specijalnim brodom iz riječkog brodogradilišta Viktor Lerinc.

 

 

 

 


Inače, proizvođač ove super-mašine je Liebherr, a kompletan posao je odrađen u njihovoj fabrici u Killarneyu u Irskoj. Težina novog lifta je oko 1.200 tona, a njegovi nosivost 71 tonu. 

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

kopar 1 8.4.17

Novi liftovi omogućiće rad sa najvećim kontejnerskim brodovima na svijetu kapaciteta do 20.000 Teu. Do sada je na ovom terminal rađena manipulacija sa plovilima ne većim od 8.000 Teu.

kopar 2 8.4.17

Mašine su izgrađene od dvije odvojene komponente, elektronske i mehaničke, a tu je i laserski sistem praćenja profila opterećenja na hvataljkama, a čime se prati i rad okolnih liftova sa ciljem povećanja sigurnosti i spriječavanja eventualnih sudara.

SREDINA APRILA!!! UKRCAJ!!! Agenciji Sikimić Marine Services potrebni pomorci za ukrcaj na Bulk Carriere. Detalje pogledajte OVDJE.

kopar 3 8.4.17

U Luci Koper, planiraju povećanje kapaciteta kontejnerskog terminala na 1,3 miliona TEU godišnje do 2020. godine, što će joj omogućiti da održi primat najvećeg kontejnerskog terminala na Jadranu. U planu je i širenje operativne obale što bi u narednjim godinama stvorilo uslove za istovremeni rad sa dva Ultra Large kontejnerska broda.

Sve ovo, uključujući i nove dizalice, trebalo bi da košta oko 235 miliona eura.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

 • Poslednje vijesti
 • Komentari
 • Bozinovski Dejan 20.04.2017 09:20
  Da li primate motormene sa iskustvom na razne brodove.Ako može odgovor ili ako je neko upoznat sa ...

  Opsirnije...

   
 • Damir 16.04.2017 18:34
  Pozdrav gosp.Dabinović Naišo sam na ovaj članak .pa evo nadam se odgovoru. Inače moj otac je plovio na ...

  Opsirnije...

   
 • danijel 14.04.2017 19:41
  Dali vam treba maritime security imam iskustva imam seaman book,vakcinu zutu groznicu.Hvala

  Opsirnije...

   
 • Capt. Jovan Vukovic 14.04.2017 06:18
  Postovana www.plovidba.me, Komentar #1 je jako neprimjeren i nije ga napisao Capt. Jovan Vukovic ...

  Opsirnije...

web design