atlantis-banner

POŽAR na brodu MSC Daniela (Photo, Video)

daniela 0 5.4.17Juče 04.04. 2017. godine na velikom 14.000 Teu kontejnerskom brodu MSC Daniela izbio je požar. Plovilo se u kritičnom momentu nalazilo na oko 120 nautičkih milja od luke Kolombo na Šri Lanci, a bilo je na putu od Singapura ka Sueckom kanalu.

 

 

 

 


Vatra je izbila na glavnoj palubi, a posada je odmah dala sve od sebe da požar stavi pod kontrolu. Kako taj pokušaj nije uspio, kapetan je naložio promjenu kursa i brod je krenuo ka Kolombu, istovremeno šaljući poziv za pomoć.

daniela 7 5.4.17

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

Mornarica Šri Lanke ubrzo je poslala dva posebno opremljena tegljača i dva brza čamca za slučaj da bude naređena evakuacija broda. Vojni brodovi su presreli MSC Danielu na 33 NM i uspješno izvršili zadatak gašenja vatre, a na lice mjesta pristigala su i dva Indijska vojna broda koji su takođe bili spremni da pruže asistenciju.

Brod MSC Daniela, koji ima AIS status Cargo – Hazard A, je uspješno stigao do sidrišta u Kolombu, gdje je požar u potpunosti ugašen.

SREDINA APRILA!!! UKRCAJ!!! Agenciji Sikimić Marine Services potrebni pomorci za ukrcaj na Bulk Carriere. Detalje pogledajte OVDJE.

Zvaničnih infirmacija o povrijeđenima i eventualnom zagađenju mora za sada nema, a ono što se nezvanično može saznati je da je usljed radova na palubi (vjerovatno varenja) došlo do kontakta opasnog tereta i vatre, te da su požarom bile zahvaćene tri štive.

Komentari  

#1 Kocana 05-04-2017 14:49
Mora da je kontener bio ostecen prilikom ukrcaja...hvala Bogu sto je sve u redu.
Citiraj
web design