atlantis-banner

HRVATSKA Jadrolinija preuzima liniju Bar–Bari-Bar ?!

jadrolinija 0 15.4.17Nakon skoro 130 dana od kada Crna Gora nema redovnu pomorsku liniju prema Italiji sredinom prošle nedjelje se zvanično saopštenjem oglasio izvršni direktor Barske plovidbe Milo Paunović.

 

 

 

 


Menadžment "Barske plovidbe" obavještava da su poslednjih mjeseci svakodnevno preduzimali aktivnosti na ponovnom uspostavljanju pomorske linije Bar-Bari-Bar.

"Na žalost, zbog oskudnog tržišta polovnih feri brodova, kao i nepovoljnog tržišta vozarina, "Barska plovidba" nije to mogla uraditi sa brodom koji bi bio u njenom vlasništvu, odnosno sa brodom uzetim u vremenski najam "Time Charter". Iz tog razloga, uporedo sa ispitivanjem tržišta, komunicirali smo sa više subjekata koji su iskazali interesovanje za uspostavljanje raznih vidova saradnje sa "Barskom plovidbom". 

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

jadrolinija 2 15.4.17

Od svih dosadašnjih ponuda najpovoljnija za "Barsku plovidbu" je ponuda "Jadrolinije" iz Rijeke. U odnosu na navedeno odlučili smo da otvorimo pregovore sa predstavnicima ove kompanije, o čijem ćemo ishodu javnost blagovremeno informisati, naveo je izvršni direktor Milo Paunović. 

Potencijalna poslovna saradnja sa ovom renomiranom i najstarijom feri kompanijom na Jadranu, tvrdi Paunović, obezbijedila bi uspostavanje linije Bar-Bari-Bar, od koje bi "Barska plovidba" imala isključivo i samo korist", mišljenja je Paunović.

On je podsjetio da ovo nije prvi put da se feri linija Bar-Bari održava na ovaj način „ nešto slično je rađeno i 90.-tih godina“.

"Naš stručni tim i dalje će ispitivati tržište polovnih feri brodova, odnosno raditi na pronalaženju adekvatne zamjene brodu "Sveti Stefan 2", zaključio je Paunović.

UKRCAJ!!! Agenciji Sikimić Marine Services potrebni pomorci za ukrcaj na Bulk i kontejnerske brodove. Detalje pogledajte OVDJE.

Brod „Sveti Stefan 2“ izgubio je klasu i poslednje putovanje na liniji Bar-Bari-Bar je obavio 1./3. decembar 2016.godine.

jadrolinija 1 15.4.17

U četvrtak je zakazana sjednica Odbora direktora Barske plovidbe koja će se održati u Podgorici, a na dnevnom redu je linija Bar –Bari-Bar. Javnost očekuje informaciju koliko puta nedeljno će brod hrvatske kompanije ploviti na liniji Bar –Bari-Bar. U ovom trenutku je izvjesno da oko 80 crnogorskih pomoraca koji su plovili na brodu „Sveti Stefan 2“ ostaju bez posla.

Feribot „Sveti Stefan 2“ u avgustu je na liniji Bar –Bari –Bari imao 23 putovanja. U osmom mjesecu prošle godine Svetac je prevezao 14.768 putnika, 2.819 automobila, 205 kamiona i 11 trejlera. 

Brod Jadrolinije, koji bi trebao da preuzme i liniju Bar –Bari –Bar, plovi između Dubrovnika i Barija samo 6 meseci, od aprila do kraja oktobra.

 

 

 

Izvor: www.jedro.bar

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

 • Poslednje vijesti
 • Komentari
 • Bozinovski Dejan 20.04.2017 09:20
  Da li primate motormene sa iskustvom na razne brodove.Ako može odgovor ili ako je neko upoznat sa ...

  Opsirnije...

   
 • Damir 16.04.2017 18:34
  Pozdrav gosp.Dabinović Naišo sam na ovaj članak .pa evo nadam se odgovoru. Inače moj otac je plovio na ...

  Opsirnije...

   
 • danijel 14.04.2017 19:41
  Dali vam treba maritime security imam iskustva imam seaman book,vakcinu zutu groznicu.Hvala

  Opsirnije...

   
 • Capt. Jovan Vukovic 14.04.2017 06:18
  Postovana www.plovidba.me, Komentar #1 je jako neprimjeren i nije ga napisao Capt. Jovan Vukovic ...

  Opsirnije...

web design