atlantis-banner

U KOTOR danas uplovljava novosagrađeni kruzer „Viking Sky“

VIKING 0 30.3.17Potpuno novi kruzer „Viking Sky“ od 47.800 tona, uploviće danas u Kotor na svom prvom komercijalnom putovanju – krstarenju vodama Mediterana i Jadrana.

 

 

 

 


Time njegov vlasnik – norveško-amerilka kompanija Viking Ocean Cruises nastavlja tradiciju dovođenja svojih novosagrađenih brodova na njihovim prvim putivanjima u Boku Kotorsku. To su naime, prije „Viking Sky-a“, prošle i pretprošle godine već učinili njegova starija dva brata-blizanca, kruzeri „Viking Sea“ (2016) i „Viking Star“ (2015).

„Wiking Sky“ koji vije norvešku zastavu dug je 228 i širok 29 metra, a u Boku će uploviti u rano jutro, nakon što je juče boravio na grčkom ostrvu Krf. 

Kotor je jedna od destinacija koju će ovaj lukuszni kruzer posjetiti tokom svog prvog komercijalnog putovanja u trajanju od 21 dan, na koje se „Viking Sky“ otisnuo 25.marta u Pireju, a završiće ga 14.aprila u Barseloni.

POMORSKO učilište Atlantis iz Splita nudi svim pomorcima iz regiona: High Voltage Operation and Management Level. Detalje saznajte OVDJE.

VIKING 2 30.3.17

Inače, „Viking Sky“ izgrađen je brodogradilištu kompanije Fincantieri u Ankonio u Italiji gdje ga je njegov vlasnik, kompanija Viking Ocean Cruises, preuzela krajem januara. Od ukupno 14 paluba na kruzeru, njih devet je dostupno putnicima kojih ovaj brod moće ukrcati maksimalno ukrcati 928. O njihovoj sigurnosti i komforu brine 465 članova posade.

Oko 400 miliona dolara vrijedan brod ima dva bazena, pozorište, biblioteku, spa i sposrtki centar, te više luksuznih barova i kafea, kao i šoping centar. „Viking Sky“ razvija maksimalnu brzinu od 20 čvorova.

SREDINA APRILA!!! UKRCAJ!!! Agenciji Sikimić Marine Services potrebni pomorci za ukrcaj na Bulk Carriere. Detalje pogledajte OVDJE.

Novi kruzer danas će na vezu u luci Kotor posjetiti predstavnici tog grada i crnogorskih pomorskih vlasti zajedno sa lokalnim agentom kompanije Viking Ocean Cruises, pomorskom agencijom BCM, a za njih će na brodu biti upriličen i prigodan koktel.

 

 

 

 

Izvor: Bokanews, S.L.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

web design